Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: Janerik Henriksson/TT

Rörigt i elitserien efter konkurs

Handbollsklubben H43 i Lund har lämnat in en konkursansökan. Laget spelar i samma pool som Drott.

Det betyder att det blir stökigt i elitserien. Elitserien i handboll spelas med sju lag i en pool i söder respektive sju lag i en pool i norr. Drott och H43 spelar i samma pool.

För att undvika att lagen i den södra poolen - Malmö, Ystads IF, IFK Kristianstad, Lugi, Drott och Önnered - skulle ha spelat en match mindre än lagen i den norra när elitserien är färdigspelad tvingades tävlingskommittén komma fram till två förändringar.

Dels kommer H43:s matcher i det ordinarie spelprogrammet att strykas. Och dels kommer resultaten i matcherna i den södra poolen att ändras till 0-10. Därmed kommer samtliga 13 lag att ha spelat lika många matcher när elitserien har spelats färdigt.

Dessutom kommer inget lag att flyttas ner direkt. De tre sist placerade lagen i tabellen kommer att kvalspela när grundserien är klar.

En justering sker i och med resultatändringen till 0-10 i H43:s poolspelsmatcher: Malmö får två poäng i stället för en då lagets möte med H43 slutade oavgjort.

Konkursen beror framför allt på minskade sponsorintäkter och uteblivna publikintäkter. H43:s klubbledning konstaterar att det inte finns några utsikter att täcka underskottet i verksamheten.

Beskedet var oväntat - även för handbollsförbundet.

Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".