Larry Söder, kristdemokratisk ledamot i Kungsbacka kommun. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Larry Söder, kristdemokratisk ledamot i Kungsbacka kommun. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.

Nyval = ny chans för Larry Söder (KD)

"Jag har inte tappat sugen"
1:17 min

Vid valet i september blev Kristdemokraten och Frillesåsbon Larry Söder snuvad på hallandsmandatet till riksdagen. Partiledaren Göran Hägglund som toppade länets lista tog istället platsen. Nu laddar Söder om.

Nytt val innebär ju en hel del, bland annat hoppet om en ny chans för de som inte riktigt räckte hela vägen vid valet i september. Kristdemokraten och Frillesåsbon Larry Söder blev som två på den halländska listan snuvad på den halländska riksdagsplatsen av Göran Hägglund.

– Man var ganska nära förra gången, så det är klart att man vill ge det en chans till, säger Larry Söder.

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund toppade till valet i september flera listor runt om i landet, han fick flest personkryss i Halland och knep alltså Hallandsmandatet framför den hallänning som stod längst upp, Larry Söder.

– Göran i all ära, men han är inte hallänning. Jag tror att hallänningarna behöver en egen representant i riksdagen, säger han.

Men partiet har inte bestämt hur de ska göra med listorna än, Larry Söder vet inte om han kommer att hamna på någon lista och i så fall vilken plats han kommer att hamna på. Vad han däremot vet är hur han tänker kring den andra chans han hoppas på att få i samband med det eventuella extra valet 22 mars.

– Jag har inte tappat suget på tre månader, säger han.

Kommer du att bedriva en personvalskampanj i så fall?

– Det vet vi inte riktigt än. Men jag tror att valet kommer att innebära att man riktar in sig på parti och person eftersom det bara är riksdagsvalet som det handlar om. Så då får man profilera sig som person i så fall.

– För egen del måste jag fundera på att om man ska vara riksdagskandidat för Halland så ska det vara det för hela Halland. Så det betyder att jag måste kampanja ganska mycket även där nere, säger Kristdemokraten och hallänningen Larry Söder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".