Falkenbergs FF:s 1-1-mål. Foto: Tomas Gustafsson/Sveriges Radio
David Svensson är med och jublar under matchen som ledde till allsvenskt spel 2014. Foto Tomas Gustafsson/ Sveriges Radio

Smärtan stoppar inte FFF:s kapten

"Efter matcher kan jag inte ta på mig strumpor stående"
9:44 min

David Svensson har spelat i Falkenbergs FF i stort sett hela sitt liv. Ändå tvekade 30-åringen när klubben ville skriva nytt kontrakt med honom. Anledningen en värkande rygg.

David Svensson, som varit med på hela Falkenbergsresan från division 2 till allsvenskan, fick under debutsäsongen stort förtroende av tränaren Henrik Larsson som kapten och mittfältare. Men samtidigt har han plågats av en värkande rygg som gjort långa bortaresor till ett lidande och skapat vardagsproblem.

Efter matcher kan jag inte ta på mig strumpor stående utan tvingas sätta mig för att ryggen inte fungerar och det är klart sådana saker som gör att jag tänker på hur livet skall bli efter fotbollen, säger David Svensson till P4 Halland

Men trots ryggproblemen så har kaptenen nu skrivit ett nytt ettårskontrakt med Falkenbergs FF.

– Det är det roligaste man vet att spela fotboll, så man kan inte bara kasta bort den möjligheten man får när klubben vill skriva kontrakt. Det är ju en chans som inte kommer tillbaka, hade jag bestämt mig för att sluta hade det ju varit slut, säger Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".