Renny - hjälte när Drott vann

"Jag tror jag somnar gott i natt"
2:46 min

När det återstod fem minuter av matchen Drott-Guif stod det 28-30 och då chansade Drott och bytte målvakt. In kom Renny Svennberg och han var en bidragande orsak till att Drott vann med 31-30.

Den första halvleken dominerades av Drott som framför allt glänste med ett bra anfallsspel och Pontus Zettermann lyckades med allt och när det var dags för halvtidsvila hade han gjort 10 mål och Drott ledde med 22-16.

Guif förbättrade sitt försvarsspel i den andra halvleken och kom i kapp för att sedan ta ledningen och när det återstod fem minuter ledde gästerna med 30-28. Då chansade Drotts tränarduo och bytte ut Robert Bladh, som på intet sätt gjort en dålig match, och man valde att sätta in Renny Svennberg i målet. Det visade sig vara ett lyckat drag för samtidigt som Drott gjorde tre mål framåt så var Svennberg omutlig i målet. Han höll nollan och räddade tre skott och Drott vann matchen med 31-30 och avancerade till åttonde plats i tabellen.

673 åskådare såg matchen, antagligen en av de sämsta publiksiffrorna sedan Drott började spela i Halmstad Arena. Pontus Zettermann svarade för 12 mål och Martin Bystedt för 5 mål, medan Anton Blickhammar och Albin Stenberg gjorde 4 mål vardera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".