Strandhotellet i Mellbystrand har en osäker framtid. Foto: Marie Sjöberg / Sveriges Radio
Strandhotellet i Mellbystrand har en osäker framtid.

Inga flyktingar på Strandhotellet

"Vi är i mål efter flera års diskussioner"
1:27 min

Det blir ingen flyktingförläggning i Strandhotellet i Mellbystrand. Det är bostadsrättsföreningen som har agerat eftersom de inte vill ha någon flyktingförläggning.

Bstadsrättsföreningen som finns i fastigheterna runt hotellet har nu överens om att köpa nyttjanderättsavtalet från företaget Faviol. 

Nu återstår bara en medlemsstämma i föreningen för att avtalet ska vara i hamn. 

– Vi har kommit i mål efter flera års diskussion. Vi har fått fram ett avtal med Faviol och om bostadsrättsföreningens stämma godkänner detta i början av januari så har vi ett avtal klart, säger
Erik Randevik, ordförande i bostadsrättsföreningen och i det bolag som nu köper nyttjanderättsavtalet av företaget Faviol.

Kan restaurangen drivas vidare nu av krögartrion?

– Ja, vi vill gärna att de driver verksamheten vidare, säger Erik Randevik.

Andreas Toresson, vd för verksamheten på Strandhotellet i Mellbystrand är glad och lättad även om stämman formellt ska ta beslut i frågan innan allt är klart.

– Då behöver vi inte skrota våra framtidsplaner, det känns skönt. Detta är en långsiktig satsning som vi tror mycket på, säger han till P4 Halland. Han utlovar även firande i någon form framöver för alla som engagerat sig för deras framtid.

Flera Mellbystrandsbor välkomnade dagens besked.

– Det var en välkommen julklapp! Jag har inget emot flyktingboende,men det är bättre att de får riktiga lägenheter på annat håll. säger Ingrid Persson.

– Det är bättre att Hallandsgården blir flyktingboende. Mellbystrand och dess turister behöver ett levande Strandhotell med restaurang, säger Christer Bjarle till P4 Halland.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".