Foto: Scanpix/AP Photo

Örgryte-supporter döms för upplopp i Halmstad

En Örgrytesupporter i 25-årsåldern har dömts för upplopp i samband med en match mot Halmia i april i år.

Supportrarna började bråka redan på Lilla torg. Där bland annat 25-åringen har varit delaktig i ett bråk mellan Halmias och Örgrytes supportrar.

På väg mot Örjans vall tänder en Örgryte-supporter en bengal vid Norre port. Polisen säger att de oftast ser mellan fingrarna när det gäller pyroteknik, men i detta fallet fanns det risk att skada människor, och mannen greps. Han dömdes nyligen till 4 000 kronor i böter.

Efter det urartade situationen och Örgrytesupportrarna gav sig på poliserna och försökte frita supportern. De spottade och kastade knallskott.

25-åringen ska då ha trätt sin svarta t-shirt över huvudet för att maskera sig, men han pekas ut av en supporterpolis med mångårig erfarenhet och kännedom om Örgryte. Supporterpolisen säger att han drog ner t-shirten och såg hans ansikte. Dessutom finns en inspelning från händelsen.

Eftersom han dessutom anses vara drivande döms han  – mot sitt nekande – för upplopp till 50 timmars samhällstjänst i Halmstad tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".