Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Anders Wiklund/Scanpix

Ingen tidning i brevlådan - Inte kommunens ansvar

"Kommunen kan inte ägna sig åt företagsstöd"
1:42 min

Morgontidningarna har på flera olika håll i länet slutat levereras till brevlådan. En som drabbats är kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, Moderaten Carl Fredrik Graaf som i sin blogg skrivit bland annat att tidningarna riskerar tappa prenumeranter om utvecklingen fortsätter.

– Just nu är det svårt för papperstidningen, tror det kommer vara en överlevnadsfråga för mediehusen att göra att göra attraktiva digitala erbjudanden. Tror inte att prenumeranterna är beredda att betala mer för att få en papperstidning till brevlådan. Företagen ska försöka säkerställa att de kan leverera den produkt som deras kunder efterfrågar till ett vettigt pris.

Carl Fredrik Graaf bor i Kvibille och i början av december fick han besked att hans tidning inte skulle levereras hem till honom. Liknande besked har prenumeranter på Hallands nyheter och Hallandsposten fått på andra håll i länet. Och främst är det på landsbyggden som detta sker.

– Det är väldigt viktigt att våra invånare ska ha samma förutsättningar att leva oavsett vilken del av kommunen man bor. I de avseenden som kommunen har ett ansvar så gör vi vårat bästa. Detta handlar om ett privat företag och då får de lösa det. Kommunen kan inte ge pengar till företagen så att de kan dela ut tidningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".