Det dumpade älghuvudet på Ringenässtrandens parkering. Foto: Olle Jönsson
Det dumpade älghuvudet på Ringenässtrandens parkering. Foto: Olle Jönsson

Makabert fynd vid Ringenäs badstrand upprör

"Osmakligt och oetiskt"
1:42 min

Ett dumpat älghuvud har väckt starka känslor hos allmänheten. Också Jägareförbundet är mycket kritisk till den eller dom som lagt huvudet där och enligt polisen kan det röra sig om ett brott.

Eltekniker Olle Jönsson var en av dem som upptäckte älghuvudet på måndagsförmiddagen när han och kollegan var i området, strax utanför Halmstad.

- Vi skulle hämta grejor i vår arbetsbod i Ringenäs och då såg jag plötsligt huvudet. Jag sa till min kompis: "Kolla, där ligger ett älghuvud!" berättar eltekniker Olle Jönsson.

Vad tyckte du om att någon placerat det där?

- Det är ett jäkla sätt att lägga det där. Där går ju mycket folk och inte minst barn förbi, säger Olle Jönsson.

Det är inte första gången det händer, det har hänt ytterligare två gånger, den första gången 2010?

- Ja, man undrar om det är någon med lite konstig julhumor. Julhelg bli julälg, gissar Olle Jönsson som tycker att det är en skändning av djuret att göra på detta sätt.

Älghuvudet är nu omhändertaget av kommunen. Polisen har inte fått in någon anmälan om händelsen men säger till P4 Halland att det kan röra sig om brott som nedskräpning, miljöbrott och ev jaktbrott.

På Jägareförbundet är man mycket kritisk till den eller dom personer som lagt dit älghuvudet. 

-Oavsett vilket vilt det är så ska man hantera det med vördnad, man har trots allt släckt ett liv, säger Bo Sköld, generalsekreterare på Jägareförbundet.

-Osmakligt och oetiskt. Väldigt tråkigt för jägare och jakten och vördnaden för vilt, sammanfattar Bo Sköld.

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".