Torup får tillbaka tvätten av Regionen

"Det är glädjande"
0:15 min

Berendsens får fortsätta att tvätta för Region Halland.

– Det är fantastiskt. Vi är naturligtvis jätteglada och stolta över att vi kunnat vinna anbudet, säger Håkan Olsson, Conutry Manager på Berendsen.

Det innebär att de 51 anställda i Torup som på grund av osäkerheten om framtiden varslades i  somras nu kan känna sig säkra på att få jobba vidare. Avtalet mellan Regionen och Berendsen gäller fyra år framåt.

Den första upphandlingen av sjukhustvätt vanns av Textilia Tvätt- och Textilservice i Örebro, men beslutet överklagades av Berendsen som alltså vann upphandlingen när den gjordes om igen. Berendsen hade den här gången det lägsta budet.

Tiden för avtalet var en av de saker som överklagades, det förra gällde 4 + 4 år. Det nya fyra. Man har också skärpt miljökraven på fordonen. Håkan Olsson informerade personalen i Torup på tisdagseftermiddagen.

– De är klart jätteglada och jättelyckliga. De har slitit hårt för att vi ska kunna lägga ett så kostnadseffektivt anbud.

Finns det någon risk att budet blir för lågt för er nu?

– Nej, vi har nagelfarit alla de kostnader vi har och gjort bedömningen att vi kan klara oss på den här nivån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".