Varbergs Tingsrätt. Foto: Henrik Martinell
Varbergs Tingsrätt. Foto: Henrik Martinell

Våldtäktsman häktad i Varberg

"Sex med våldsinslag
1:26 min

På tidsdagseftermiddagen häktade tingsrätten i Varberg den 23-årige man som misstänks för fler fall  av våldtäkt och människorov.

Mannen ska bland annat ha hållit en kvinna fången i sin bostad i Varberg under flera dagar och begått övergrepp mot henne.  Kvinnan ska ha mött mannen i samband med att hon missade ett tåg i Göteborg. 23- åringen erbjöd henne då att övernatta i hans lägenhet i Varberg och kvinnan följde med dit. Där ska hon sedan ha hållits inspärrad i tre dagar.Först den 21 december lyckades kvinnan smita ut ur lägenheten, mannen ska då ha jagat efter men hon fick hjälp av personer att larma polisen som kunde gripa mannen.Mannen häktades på sannolika skäl för våldtäkt och människorov. Han erkänner att han haft sex med den 20 åriga kvinnan men hävdar att det varit frivilligt.

 Mannen misstänks även för en våldtäkt på en 16 årig flicka i början av december, och ytterligare en grov våldtäkt i Göteborg och en fjärde våldtäkt.

--  Den utredningen har lagts ner men den kommer sannolikt att öppnas upp igen eftersom man ser ett mönster, säger åklgare Ingela Svensson.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".