Lena Stenbeck i Bua. Foto: Sveriges Radio
Lena Stenbeck i den ideella föreningen Brygghuset i Bua öppnar upp dörrarna för alla på julafton. En ny tradition. Foto: Sveriges Radio

Ny tradition - öppet för alla på julafton

"Vi har många stammisar"
1:38 min

Den ideella föreningen Brygghuset i Bua vill skapa traditioner och håller för andra året i rad öppet på julafton med musik, skinkmacka, kaffe och pepparkakor.

Jul för alla kallas julaftonsöppet på Second Hand i Brygghuset i Bua. De öppnar upp dörrarna för alla från mellan 15.00 och 18.00.

– Jag tror att det kan betyda ganska mycket. Vi har många stammisar som jag tror kommer att dyka upp idag, säger Lena Stenbeck som är engagerad i den ideella föreningen Brygghuset Bua och berättar att Jul för alla är ett arrangemang för just alla, inte bara för ensamma.

– Man kanske tar en promenad på eftermiddagen och vill komma in och ta en kaffe eller skinkmacka och tjata lite, säger hon och berättar att upprinnelsen till att ha öppet på julafton var en kvinna som flyttade in förra året och som letade efter något att göra på julafton.

Ska ni fortsätta med det här?

– Ja, det har vi tänkt. Vi har försökt att skapa lite traditioner, dels det här med julen, sen har vi haft after work bara för kvinnor. Det har vi fått önskemål om att fortsätta med, så det ska vi göra, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".