Stjärnor på himmel. Foto: `James Wheeler/Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)
Stjärnor på himmel. Foto: `James Wheeler/Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

Saturnus ställer till det för svensk politik

"Blir bråkigt politiskt men bostadsmarknaden lyser upp"
15 min

Ska man tro stjärnorna blir 2015 ett tungt politiskt år för Sverige. Däremot ser Jupiter till att lysa upp bostadsmarknaden. Det menar astrologen Marie Siewert.

Med hjälp av Sveriges "födelsedag" den 7 december 1865 har astrologen Marie Siewert spått vad stjärnorna säger om det kommande året. Och det blir både positivt och negativt. Den som tror att den politiska stormen blåst över kan nog tänka om. 

– Det kommer bli tungt och jobbigt för våra politiker i toppen, och det är inte bara i år. Saturnus har kommit in i Skyttens tecken och det påverkar Sverige under de kommande två-tre åren, säger Marie Siewerts. 

Hon förklarar att ett horoskop består av väldigt mycket mer än det du läser i dagstidningarna och skvallerpressen. 

– Man utgår från alla olika planeter, avstånden mellan dem och dessutom ser man var planterna stod i en tårtsbitsliknande cirkel där de 12 olika tårtbitarna, som kallas hus, representerar olika områden i livet, berättar hon. 

Och just Saturnus är en tung och allvarsam planet. Precis på samma sätt som Jupiter är den som sprider lycka och framgång. 

– Juipter kommer komma in i Sveriges fjärde hus och det tolkar jag som att det kommer bli en bra bostadsmarknad. Kanske en riktig byggboom och en tid då det lönar sig att både flytta, köpa och sälja. 

För Hallands del ser det också ljust ut. 

– För de kommunala kassorna ser det riktigt bra ut, kanske är det så att det kommer vara en tid där kommunerna är extra generösa mot befolkningen?, avslutar Marie Siewerts. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".