Personerna på plats var besvikna. Polisen tog upp anmälningar. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Personerna på plats var besvikna. Polisen tog upp anmälningar. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Växjö

NetOnNet: Vi kommer inte öppna upp något lager

Jonas Reinsjö, NetOnNet: "Det stämmer inte"
1:51 min

NetOnNet kommer inte öppna något lager i Växjö och de har inte heller haft någon kontakt med företaget som ska ha lovat över hundra personer jobb i Alwexs lokaler i Räppe. Inte heller Alwex har något med företaget att göra, menar dem.

– Det här är helt ny information för oss, säger Jonas Reinsjö, säkerhetschef för NetOnNet.

– Vi vet väldigt lite om det som figurerar i Växjö, vi har fått höra att ett företag har anställt en massa människor som man säger ska jobba i ett lager som vi ska öppna upp i Växjö men det stämmer inte, säger Jonas Reinsjö, säkerhetschef för NetOnNet.

Hur känns det, att ni blir indragna i detta?

– Det är jättetråkigt, inte bara för oss utan framförallt för de personer som hade väntat sig få ett jobb.

Och det är inte så att någon på ert företag har varit i kontakt med företaget om att dra igång verksamhet i Växjö?

– Nej det var det första vi kontrollerade när vi fick höra talas om detta, vi har inga kontakter med det företaget över huvud taget.

Transport- och logistikföretaget Alwex är också inblandade, det är i deras lokaler som det här lagret i så fall skulle öppnas i, har ni varit i kontakt med dem?

– Nej, det har vi inte och det är också ny information för oss.

Hur agerar ni nu?

– Vi får ta en intern diskussion men hur vi tar detta vidare kan jag inte svara på nu, säger Jonas Reinsjö och berättar att de inte varit med om något liknande tidigare.

Mats Lundmark, VD för Alwex säger att de inte är inblandande överhuvudtaget:

– Nej, jag fick reda på detta igår kväll när Smålandsposten ringde mig och undrade om det låg någon sanning i ryktet att vi skulle dra igång en ny stor verksamhet här i Växjö, som skulle hantera Netonnets produkter här som senare skulle skeppas till Baltikum bland annat, det är det lilla jag vet.

Den här personen har inte varit i kontakt med er överhuvudtaget?

– Nej, inte vad jag känner till i alla fall.

Men den personen har använt ert namn och dessutom namngivit personer i ert företag?

– Han har använt vårt namn för att säga att verksamheten ska bedrivas i ett gemensamt ägt dotterbolag mellan Alwex och hans bolag Jusab och sen sagt att det förekommer diskussioner med banken och den personen han då nämner jobbar med helt andra saker.

Kan ni garantera att ni inte har något med detta att göra?

– En garanti kan man aldrig ge givetvis men jag känner ju mycket väl vilka i så fall som skulle haft kontakt med NetOnNet i så fall, och jag kan inte tänka mig att någon av dem skulle ha något med detta att göra.

P4 Kronoberg försöker nå företaget som har utlovat personerna arbete utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".