Att snara hare är en olaglig jaktmetod som kan försorsaka stor skada och lidande hos haren. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio
Att snara hare är en olaglig jaktmetod som kan försorsaka stor skada och lidande hos haren. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio

Jägare tror kaniner fångas som mat

"Det har varit ett antal incidenter"
1:38 min

Jägaren Magnus Möller tror att fällorna har satts upp för att fånga just vildkaniner och då i syfte att äta upp dem. Men det är inte första gången de stöter på snaror.

 För en tid sedan togs en person på bar gärning med att fånga fasaner med snaror.

– Han satte upp snaror och nät för att fånga fasaner i Halmstadområdet, berättar Magnus Möller som är ordförande i jägareförbundets Halmstadkrets.

Men den här gången handlar det om en helt annan typ av snaror. Syftet med snarorna är att fånga vildkaniner för att äta, tror Magnus Möller.

Enligt polisen får man i genomsnitt in ett 20-tal anmälningar om jaktbrott varje år, men det skedde ingen ökning under förra året. Men jägaren Magnus Möller tycker att de märker av fler jaktbrott.  

– Ja, jag upplever att vi i alla fall har blivit mer medvetna nu. Det har varit ett antal incidenter med både skadade och döda djur som hittats i skogen som inte är skjutna av dem som har jakträtten på marken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".