A-traktorer som ändras går lika fort som en personbil. Foto Marie Sjöberg / Sveriges Radio
Foto: Marie Sjöberg/Sveriges Radio

Buskörning med epa-traktorer väcker ilska

"Känt sig hotade när bilarna kommit i full fart"
1:28 min

Ungdomars sena och bullriga körande med epa-traktorer i Oskarströms villakvarter har väckt ont blod. 

Kommentarerna på facebook har varit så upprörda och hätska att många av dem har fått plockas bort. Men nu finns det hopp om en lösning i samförstånd.

På söndag har samhällsföreningen bjudit in både villaägarna och ungdomarna till ett möte för att se vilka alternativ som finns. Carina Hansson sitter i samhällsföreningens styrelse:

– Det var framför allt en kille som heter Kim Rasmussen som stod upp för hela Facebook-gruppen. Han är alltså en av dem som varit med och kört och nu ville ha en dialog.

– Det har inte förekommit några skador, men många har känt sig hotade när bilarna kommit i full fart.

Inga skador alltså, men väldigt nära, alldeles för nära, tycker de som bor i kvarteren där bilarna sladdat runt. Man har varit rädd att parkerade bilar skulle bli påkörda och att gå ut med hunden upplevde en del som farligt. Och så ljuden förstås, det lät mycket från fordonen.

När ämnet togs upp på samhällsföreningens facebooksida var det som att öppna en kran. Kritik och fördömanden haglade och föreningen fick plocka bort inlägg från båda sidor.

 – Från början var det de vuxna som var väldigt hätska och där förekom det också att vi fick ta bort en hel del inlägg. Sedan kom ungdomarnas tuffa kommentarer, men det blev ju ett väldigt bra resultat till slut, menar Carina Hansson.

– Samhällsföreningen tyckte då att vi skulle göra någonting för att medla mellan vuxna och ungdomar och tillsammans komma fram till en lösning. Och det är det vi ska göra på mötet på söndag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".