Strid om A-traktorer i Oskarström
Kim Rasmussen vill att vuxna och ungdomar ska prata med varandra. Foto: Sveriges Radio

Plats för epa-traktorer i samhället?

"Gasa och slira och ha sig"
1:29 min

De unga förarna vill gasa och slira. Grannarna upprörs. Finns det någon lösning på konflikten? Nu ska det medlas mellan ungdomarna och Oskarströmsborna.

Stör du dig på epa-traktorer eller gillar du de långsamtgående fordonen?

Unga A-traktorförare som sladdar omkring i Oskarström nattetid har väckt hätska känslor i samhället. Kommentarerna på Facebook har varit på svavelosande att samhällsföreningen tvingats ta bort dem.

När bråket kulminerade tyckte 16-årige Kom Rasmussen, själv en av de ungdomarna som kör epa, att ingen pratade med varandra. Så han skrev själv ett inlägg på Facebook-sidan där han efterlyste samtal mellan dom klagande föräldrarna och ungdomarna.

Och det hjälpte, för på söndag ska alla träffas på ett möte och förhoppningsvis lugna känslorna.

– En kväll när jag var ute och körde kom det någon och skällda och då fick jag nog och skrev mitt inlägg, berättar Kim Rasmussen. Han fortsätter:

– Nu tycks det kunna bli något av det som kan gå vägen.

Kim Rasmussen sticker inte under stol med att körningarna säkert har stört och i något fall sladdade en kompis nära barn som fanns där. Då sa Kim till honom, men han förstår att föräldrarna reagerade.

Vad han däremot inte kunde förstå var varför inte någon av föräldrarna där kom ut och pratade med honom eller de andra killarna. Nu hoppas Kim att man kan hitta en plats och köra på som inte stör någon.

– Det hade varit kul med en stubbåker där man tröskat säden. Efteråt brukar man ibland ha små tävlingar och där hade vi kunnat tänka oss att köra, säger Kim.

Vad är det då som är så roligt med A-traktorerna?

– Det är väl att få gasa och slira och ha sig, säger Kim och skrattar lite.

Kim Rasmussen tänker förstås vara med på mötet på söndag och han tänker dra med sig sina traktorkompisar.

– Jag hoppas vi kommer överens och att vi kan diskutera frågan vart vi ska vägen och var vi kan köra, säger Kim Rasmussen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".