Egon stör tågtrafiken i Halland

"Men kulmen är inte nådd"
1:13 min

Nu har stormen Egon dragit in över Halland och det verkar bli hårdare blåst än man tidigare trott. Och det hårda vädret gör att det blir störningar i kollektivtrafiken i länet.

Yasmine Möllerström-Henstam är kommunikationschef på Hallandstrafiken.

– Som läget är nu så kommer vi ställa Krösatågen sträckan Halmstad-Nässjö och sträckan Varberg-Borås Viskadalsbanan, säger hon.

Det hårda vädret fortsätter även mot natten och gör att det kommer bli störningar i tågtrafiken från lördag eftermiddag till söndag morgon.

Övriga sträckor som drabbas och stängs av är Halmstad-Värnamo och Kungsbacka-Halmstad. Sträckan Ängelholm till Halmstad trafikeras med nedsatt hastighet från klockan 14 på lördagen till söndag klockan 9.

Det finns risk för störningar även i övrig tågtrafik runt om i Skåne, Halland och Västra Götalands län under dagen och kvällen. Trafikverket hänvisar till respektive tågbolag för information om ersättningstrafik.

Även vägtrafiken kan påverkas något och det finns risk för omkullblåsta träd i vissa områden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".