Hög vattennivå i Nissan. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.
Hög vattennivå i på flera håll i länet. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.
Stormen Egon

Norra Halland mest drabbat av stormen

"Skyltar och byggnadsdelar som blåst omkring"
1:24 min

Enligt räddningstjänsten har Norra Halland drababts hårdast av stormen Egon. Flera hus har fått in vatten i sina källare, ett tak har lossnat i Göingegården i Varberg och det har blåst runt olika föremål i norra delen av länet. Kungsbacka har drabbats hårt.

– Det har varit omkringflygande föremål som byggnadsdelar, takplåtar, flaggstänger och skyltar som blåst omkring. Vattenståndet har varit högt, hus har fått sina källare fyllda med vatten, säger Svante Karlsson räddningstjänsten i Kungsbacka.

Förutom i Kungsbacka har även vattenståndet varit högt i Varbergs kommun. Enligt räddningstjänsten där har ett tjugotal hus fått sina källare fyllda med vatten och fortfarande är vattennivån hög men man tror inte att det kommer öka mer. På vissa håll i Varberg har vinden haft en styrka på 30 meter per sekund vilket är en bit över prognosen. Och även i Varberg har lösa plåtar blåst runt.

– Trodde att vinden skulle blåsa söder om oss, den prognosen hade vi men det blev lite mer än vad vi räknat med, Roger Bank, räddningstjänsten Varberg.

I övriga Halland har det varit relativt lugnt.
– I Laholm har vi varit förskonade från de svåraste skador, mest träd som blåst omkull, säger Per Åkesson räddningstjänsten Laholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".