Hemvårdare skadad i stormen Egon

"Alltid fruktansvärt att någon råkar illa ut"
1:48 min

En kvinna som jobbar inom hemvården i Halmstad skadades svårt under stormen i helgen. Hon träffades av en flygande tegelpanna i huvudet när skulle cykla hem från ett sent kvällspass i lördags.

– En av våra medarbetare fick en takpanna i huvudet då hon skulle cykla hem vid 23-tiden i Söndrum. Hon slogs medvetslös. Ett vittne larmade till ambulans och hon har förts till sjukhus. Hon har fått nyckelbensbrott och revbensbrott och är märkbart påverkad av detta, säger Jennie Vidal som biträdande äldreomsorgschef.

Hemvården har under natten till söndagen haft en stor beredskap då stormen var som starkast. Personal har behövt enligt Jennie Vidal röja grenar från vägen för att komma fram till kunder och en del personer har varit strömlösa.

 - Vi ser till att hon får rätt vård och ser till att andra ur personalen får stöd om de behöver det. Det är fruktansvärt när sådant händer. Hon cyklade hem då det var väldigt blåsigt. Vi  kan bara beklaga att detta har hänt, säger Jennie Vidal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".