Strid om A-traktorer i Oskarström
1 av 2
Kim Rasmussen vill att vuxna och ungdomar ska prata med varandra. Foto: Sveriges Radio
Uppemot trettio personer deltog i mötet på söndagskvällen. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.
2 av 2
Uppemot trettio personer deltog i mötet på söndagskvällen. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.

Så ska epa-traktorerna försvinna från stan

"Kommer inte vara nere i byn lika mycket"
2:14 min

Det spelas hög musik i bilarna och det gasas på för fullt. Oskarströmsbor är ilskna över de unga A-traktorförarna i byn. 

En A-traktorförening ska vara en del av lösningen på problemet. Detta kom Oskarströms samhällsförening fram till på ett möte under söndagskvällen med de unga A-traktorförarna.

– Vi ska starta en förening som ska lösa allt detta och fixa en bana åt oss. Jag tror att det kommer få folk att sluta köra utanför kiosker, säger Linus Eidergård.

Under en lång tid har Oskarströmsborna klagat på att A-traktorförarna kör sina bilar mitt i nätterna, spelar hög musik och låter motorerna gå på tomgång i flera minuter. Men nu kan de problemen lösas. Ungdomarna och de vuxna har i mötet som hölls under söndagskvällen kommit fram till att man ska starta en A-traktorförening. Med föreningen hoppas ungdomarna få större chans att hitta ett ställe där de kan åka med sina A-traktorer på genom att söka hjälp från Halmstads kommun.

– Vi kommer inte vara nere i byn lika mycket då förhoppningsvis. Jag är positiv till detta och det är ett stort steg framåt, säger Hanna Gustafsson.

Ordförande för Oskarströms samhällsförening Niklas Frisell säger att bildandet av en förening är en viktig del i lösningen av problemen med A-traktorerna och att de ungdomar som var på mötet visade förståelse för varför de inte borde köra sina fordon som de gör.

Han säger att de unga som var på mötet i dag förstår problemen med bullernivån, men att det finns andra som inte gör det.

– Det kommer finnas en förståelse kring varför vuxna retar sig på bullernivån, tyvärr så är de som buskör mest inte de som var här idag men förhoppningsvis kan en förening sprida ringar på vattnet och visa att det inte är okej, säger Niklas Frisell.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".