Texten som lades upp i förra veckan där Halmstad moské beskriver terrorattacken i Paris som en lögn. Foto: Sveriges Radio
Texten som lades upp i förra veckan där Halmstad moské beskriver terrorattacken i Paris som en lögn. Foto: Sveriges Radio

"Terrorattentatet är fejk" – nu backar halmstadmoske.se

Hemsidan halmstadmoske.se lade i förra veckan upp artiklar om att terrorattentatet i Paris var fejkat. Nu har alla artiklar plockats bort.

Det är en förening som ligger bakom domänen halmstadmoske.se – Islamiska barn- och kulturföreningen – som driver en moské på Fredsgatan i Halmstad. Men de vill inte ta ansvar för artiklarna, utan hävdar att sajten inte är kopplad till någon moské utan bara ska ses som en informationskälla för Halmstads muslimer.

P4 Halland har varit i kontakt med en tidigare skribent för hemsidan som berättar att man bara ville testa gränserna för yttrandefriheten genom ett socialt experiment.

Nu har hemsidans innehåll tagits bort av de som ansvarar för den. Det gjordes sent under måndagskvällen efter att flera andra medier också uppmärksammat hemsidan.

På hemsidan stod det att terrorattentatet i Paris var fejkat – en artikel som snabbt fick väldigt stor spridning på nätet och upprörde många. Bland annat hänvisades till youtube-klipp, där man skrev att det var konstigt att det inte kom blod från polismannen som blev skjuten av terroristerna.

Gärningsmännen hade också glömt kvar ett id-kort i sin bil vilket man tyckte var ytterligare ett bevis på att terrorattacken var fejkad.

P4 Halland har sökt representanter för Halmstad moské, men de har inte velat uttala sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".