Åter ovisst om Strandhotellet i Mellbystrand

Ägaren till nyttjandeavtalet för Strandhotellet i Mellbystrand säger att bostadsrättföreningen som skulle köpa loss avtalet inte kan få ihop köpeskillingen.

Så sent som i denna vecka sa bostadsrättsföreningen för de så kallade Kuberna i Mellbystrand, vid en extrastämma enhälligt ja till att köpa loss nyttjandeavtalet för Strandhotellet från företag Faviol.

Detta sen Faviol i höstas försökt få en flyktingförläggning till strandhotellet.

Igår var det meningen att bostadsrättsföreningen skulle betala köpesumman men idag skriver Hallandsposten att Faviols VD, Thomas Carlsson säger att föreningen meddelat att den inte kan betala. Hur stor köpeskillingen skulle vara är hemligt, men det har tidigare talats om sex miljoner kronor.

Thomas Carlsson säger nu att hans avsikt är att vända sig till andra personer som ska ha visat intresse för att köpa Strandhotellet.

Bostadrättsföreningens ordförande Erik Ravinder säger nu på förmiddagen till Radio Halland att han - just nu - inte på något sätt kommenterar affären. Vare sig om det stämmer att man inte klarat att få ihop köpesumman, hur han ser på Faviols utspel, eller när han kan säga vad som händer med Strandhotellet i Mellbystrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".