Olust efter bombpådrag i Kungsbacka

Efter att polisen på fredagen skjutit sönder ett paket som hittats på trappan till tidningen Norra Halland, visade det  sig att paketet var ofarligt, men händelsen har väckt starka reaktioner på tidningen.

Tidningens chefredaktör Elisabeth Blide skrev efter det som hade hänt igår att de ville veta vad anledningen var att någon hade lämnat paketet där. Om det var ett misstag eller ett skämt - för som hon skrev att det här var inte roligt - framför allt inte efter vad som hänt den senaste tiden.

Polisen har gjort vissa åtgärder men säger till P4 Halland att de av naturliga skäl inte vill gå in på vilka åtgärder.

Elisabeth Blide avslutar sin krönika med att hänvisa till det som det pratats om mycket på senare tid:  "Tryckfrihet, yttrandefrihet, källskydd. Några av de begrepp vi tagit för givet så länge. Som nu plötsligt får ett helt nytt och oändligt viktigt sammanhang. Det känns så starkt, ända hit till Kungsbacka. Nej, det här var inte kul!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".