Pernilla Acar Boström visar upp en bild av den sönderskjutna myntan som hon tror kommer från Esthers. Foto: Jonna Burén / Sveriges Radio
Pernilla Acar Boström visar upp en bild av den sönderskjutna myntan som hon tror kommer från Esters. Foto: Jonna Burén / Sveriges Radio

Bombgrönsakerna kan ha varit slängda utanför tidningen i panik

"Det är ju det som han snott av oss på morgonen"
2:09 min

Det kan ha varit mynta som stulits från restaurang Ester som var i det misstänkta paketet som togs för en bomb.

Pernilla Acar Boström som driver restaurangen kom på en misstänkt tjuv samma morgon och hon tror att tjuven slängde ifrån sig paketet vid tidningen Norra Halland för att tjuven blev skrämd när hon följde efter den. 

Hon såg tjuven när hon kom till jobbet och berättar vad som hände.

Det kommer ut en man från våran baksida på Ester, kändes lite suspekt. Jag tänkte att han kan inte ha gjort så mycket åverkan eller tagit något, utan var nog ute efter att panta burkar eller flaskor. Men så går jag ut och frågar om jag kan hjälpa honom – då får han panik.

Pernilla går efter och tar en bild,  men tänker att tjuven nog inte kan ha fått tag på så mycket.

– Känner att apropå att han letade burkar och så, han kanske tog lite grönsaker och var hungrig och tänkte att det är mer synd om honom och lät honom gå i det.

Hon går tillbaka till jobbet och det visar sig mycket riktigt att dem saknar mynta. Hon jobbar vidare som hon ska, men efter en stund är hela kvarteret avstängt. Det finns ett misstänkt paket utanför tidningen Norra Halland.

- När jag kommer ut är det kaos. Leveranserna kommer inte fram och det är lite tumult i stan på grund av bombattentatet då.

Pernilla Acar Boström jobbar vidare under tiden hela pådraget utanför fortsätter. Anledningen till att tidningen tog paketet på allvar var för att det inte levererades trots att det fanns personal på plats. Tidningen frågade polisen om råd, och de tog det hela på allvar och sköt till sist sönder det misstänkta paketet, som visade sig vara grönsaker.

– Sen kommer det ju fram att det är mynta. Det är ju det som han snott av oss då på morgonen. Så jag tror att han av panik slängde det som var i påsväskan, jag tror att jag skrämde honom när jag luffade efter, säger Pernilla. 

Tidningen har bett om att få veta vad det är som hänt och polisen har det fortfarande som ett öppet ärende. Men Pernilla har inte pratat med någon av dem.

– Hade jag tagit del av informationen under dagen hade jag ju kunnat visa bilden och berättat min historia. Men med facit i hand är det ju en ganska harmlös historia. Kanske våra mojitos blir kända genom det här. Vi får se det med glimten i ögat, säger Pernilla Acar Boström.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".