Den 40-åriga mannen anser sig oskyldig. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio.
Mannen i 40-årsåldern anser sig oskyldig. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio.

Krävde sex av nioårig flicka – överklagar domen

Den man i 40-årsåldern döms för försök till sexuellt övergrepp på barn på en nioårig flicka på ett asylboende utanför Varberg kommer att överklaga domen på ett års fängelse och utvisning.

Mannen, som är hemmahörande på ett asylboende i Varberg, blev för ett tag sedan förflyttad av migrationsverket från ett annat asylboende eftersom han på det tidigare boendet ska ha sexuellt ofredat en 15-årig flicka. 

Och i mitten av december förra året ska ska han försökt få en nioårig flicka att kyssa hans penis. 

För den senare gärningen dömdes han alltså förra veckan till ett års fängelse följt av utvisning. Mannens advokat, Anders Roy, anser att bevisläget är svagt och att domen är tveksam.

– Det är ju faktiskt en ord mot ord-situation. Jag tycker att man har dragit ganska långtgående konsekvenser av bevisningen, säger Anders Roy. 

Läs också: Misstänkt sexbrott mot nioåring

Mannen själv är anser sig vara oskyldig.

–  Han är, som jag bedömer det, lite chockad eftersom domen får ganska vittomfattande effekter för honom. Dels förklaras han ju skyldig till ett brott som han anser sig vara oskyldig till, och dessutom utvisas han ur riket, säger Anders Roy. 

– Och han anser sig vara flykting här, så han är jättebekymrad.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista