Ett misstänkt föremål hittades på morgonen utanför Norra Hallands redaktion. Foto: Ann Kristin Ekman/Norra Halland
Ett misstänkt föremål hittades på morgonen utanför Norra Hallands redaktion. Foto: Ann Kristin Ekman/Norra Halland

Blide: Bombhot inget att skämta om

"Ett skämt eller någon som vill skrämma oss"
3:42 min

"Nej, det här var inte kul!" skriver Elisabeth Blide, chefredaktör på Norra Halland, efter att det mystiska paketet som polisens bombgrupp sköt sönder visade sig innehålla grönsaker.

"Ni överdriver" säger en av Norra Hallands läsare. Håller du med?

Hon vill gå till botten med det hela och få reda på varför paketet stod på trappan.

"Oavsett anledning så vill jag vara helt tydlig med en sak. Det här var inget skoj."

Sedan tidigare har P4 Halland berättat om en teori bakom det mystiska paketet. Det kan nämligen ha varit mynta som stulits från restaurang Ester som var i det misstänkta paketet som togs för en bomb.

Hon blev bestulen på mynta samma morgon och hon tror att tjuven av panik gjorde sig av med myntan när hon följde efter honom. Kanske var det just den myntan som polisen sköt sönder?

– Hade jag tagit del av informationen under dagen hade jag ju kunnat visa bilden och berättat min historia. Men med facit i hand är det ju en ganska harmlös historia. Kanske våra mojitos blir kända genom det här. Vi får se det med glimten i ögat, säger Pernilla Acar Boström.  

Men chefredaktören på Norra Halland tror inte att det är något som slängts utanför deras dörr i panik. Paketet stod prydligt utanför dörren, säger hon på måndagen och fortsätter beskriva hur hela fredagen verkligen inte kändes som något skämt. I en krönika i fredags i den egna tidningen ger hon sin bild av dagen då redaktionen tvingades utrymma lokalerna och polisens bombgrupp sköt sönder ett paket som de misstänkte innehöll en bomb.

Hon får medhåll i kommentarerna intill krönikan.

"Ni har vårt fulla stöd! Detta är INTE roligt. För någon" skriver Kajsa.

Men även mothugg.

"Ni överdriver rätt kraftigt, det är väl ingen som framfört några hot, eller?" skriver signaturen Bengt Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".