Nissan Halmstad. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
Nissan Halmstad. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio

De vill ha uteserveringar i Halmstad

"Gäller att ta ett helhetsgrepp"
1:41 min

Hamngatan längs med Nissan i Halmstad borde ha fler uteserveringar och butikerna i innerstan borde kunna samlas bättre. Så tycker åtminstone Fastighetsägarna.

Men det skulle i så fall betyda att butiker skulle kunna behöva flytta.

– Ja, det kan vara aktuellt att butiker som har samma inriktning har stora fördelar av att ligga tillsammans, säger Per Arbin som representerar Fastighetsägarna

Sko- och klädbutiker skulle kunna ha nytta av att ligga i närheten av varandra. Men även fastighetsägarna skulle vinna på detta, enligt Per Arbin.

Han får medhåll av centrumledaren Ida Andersson.

– Det kan gynna butikerna på längre sikt, konstaterar hon.

I dag möts representanter från handeln och fastighetsägarna för att diskutera centrumhandeln och möjligheterna att utveckla Hamngatan utmed Nissan med fler uteserveringar.

– Vi tycker att det finns en fantastisk potential i Hamngatan. Det finns stora fördelar med att profilera Hamngatan ännu mer mot restauranger och caféer, säger Per Arbin för Fastighetsägarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".