Bågskytten Carl Henrik Gidensköld. Foto: Sveriges Radio
Bågskytten Carl Henrik Gidensköld. Foto: Sveriges Radio

Bågskytt med sikte mot VM

"Då fick jag in 150 av 150 möjliga"
4:44 min

Carl Henrik Gidensköld, framgångsrik bågskytt med ett flertal SM-guld och ett tangerat världsrekord, tar nu sikte på utomhus-VM i bågskytte i Köpenhamn i sommar.

Det var just i Köpenhamn han för några veckor sedan svarade för bedriften att skjuta 150 poäng av 150 möjliga, ett tangerat världsrekord. Och det är till Köpenhamn han tänkt återvända för att spänna bågen och tävla i utomhus-VM i sommar.

Carl Henrik Gidensköld är 25 år gammal och har varit bågskytt sedan han var 5 år. Han tillhör Halmstads Bågskytte Förening, där han är den lysande stjärnan med inte mindre än nio SM-guld på meritlistan. Bland annat har han sju raka SM-guld inomhus, först två som junior och sedan fem som senior.

Det stora målet under 2015 är utomhus-VM i Köpenhamn i sommar. Även om han trivs bäst att tävla inomhus vill han gärna förbättra den 9:e plats han tog på VM för några år sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".