CDON flyttar lager från Falkenberg

"Självklart är det inget roligt besked för anställda"
3:07 min

55 jobb försvinner från Falkenberg när CDON flyttar Lekmer till Stockholm.

CDON Group som numera kallar koncernen för Qliro har bestämt sig för att flytta delar av sitt lager från Falkenberg till Arlandastad nu under våren.

– Vi har två bolag i lagret i Falkenberg. Det är Lekmer och det är Nelly. Båda bolagen växer och det finns tyvärr inte utrymme för båda bolagen att fortsätta växa i samma lokal, säger Fredrik Bengtsson som är kommunikationschef på koncernbolaget Qliro Group, tidigare CDON.

Det är bolaget. Lekmer, som säljer leksaker på nätet, som ska flyttas till Stockholm medan Nelly, som säljer kläder på nätet, stannar kvar.

Nu väntas fackliga samtal, men redan nu räknar bolaget med att 55 tjänster försvinner. Det handlar om såväl lagerarbetare som tjänstemän. De kommer inte att erbjudas arbete i Stockholm eftersom det nya lagret inte ägs av koncernen.

– Självklart är det inget roligt besked för anställda att få, det förstår vi.

Flytten till Stockholm är tänkt att genomföras redan nu under våren.

– Vi har under den gångna julhandeln upptäckt att när båda bolagen har mycket att göra blir det svårt att ta sig fram. Nästa jul skulle läget bli ohållbart, säger kommunikationschefen Fredrik Bengtsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".