Christina Matsson upptäckte bandet på vägen i bakgrunden. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.
Christina Matsson upptäckte bandet på vägen i bakgrunden. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.

"Vansinnigt" med band spänt över vägen

Busschauffören: Blev chockad och upprörd
1:30 min

Busschauffören Christina Martinsson körde rakt in i ett polisavspärrningband som var spänt tvärs över vägen i en meters höjd vid Fyllingerondellen i Halmstad.

Christina Martinsson körde stadsbussen när hon helt plötsligt såg bandet som hon trodde var ett rep. Hon bromsade men fortsatte köra och stannade ett par hundra meter bort.

– Först blir man ju rädd och får bromsa, repet (red. anm. polisbandet) gick av och jag är tacksam att det var med buss och att det inte var någon på moped som kom körandes. Skulle det varit en moped då hade personen skadats ordentligt, säger Christina Martinsson.

Enligt Hallandspolisen var det ett polisavspärningsband som Christinas buss mötte på väg till Fyllingerondellen.

Christina trodde att bandet var ett vanligt rep. Det gick sönder när hennes buss körde förbi. Hon bromsade men fortsatte köra en bit innan hon stannade och larmade polisen. Vem som spänt bandet där är oklart enligt Hallandspolisen.

Det är första gången något sådant händer säger Christina och är orolig för att någonting liknande ska hända igen.

– Det är hyss och det går för långt när man gör så här. Får man någonting på vindrutan då gör man kanske oförutsedda rattrörelser, därför är det helt oacceptabelt att göra så här, säger Christina Martinsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".