Spenhults sjukhus. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio
Spenhults sjukhus. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio

Stort intresse för jobb på Spenshult

"Inte många stora myndigheter i Halland"
1:45 min

Migrationsverket och Länstyrelsen har fått in flera mejl och samtal från människor som vill ha jobb på den nya flyktingförlängningen i Spenshult.

– Jag tycker det är roligt. När nyheten gick ut om att flyktingförlängningen skulle öppnas så fick jag omkring tio eller elva samtal där folk frågade vad jobben innebär, vilka krav som finns för jobben och man berättade om sin egen yrkeserfarenhet. Jag har pratat med migrationsverket som sagt att de fått många mejl där folk frågar om tjänsterna, Guitta Attalah Hajj är integrationssamordnare i Länstyrelsen i Halland.

Spenshults sjukhus som ligger nordöst om Halmstad kommer att bli ett av Sveriges större asylboende med plats för 700 personer. Migrationsverket kommer också att öppna ett kontor i området, och redan i maj kommer de första flyktingarna att få ett boende där.

Men redan nu finns ett högt intresse för de 40 nya jobb som detta innebär. Och hård konkurrans om jobben som statsvetare och beteendevetare tror Länstyrelsen kan vara orsaken till att många hört av sig redan innan jobben utannonserats.

– Det finns inte så många stora myndigheter i Hallands län idag och är man beteendevetare och statsvetare då är det på myndigheterna som man söker jobb hos. Det är många som har de utbildningarna och ha svårt att få jobb. Sedan är det nog en del som gärna vill bli handläggare på migrationsverket och jobba sig uppåt inom myndigheten om man vill, säger Guitta Attalah Hajj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".