Vattenkran. Peter Öberg/SR.
Vattenkran. Peter Öberg/Sveriges Radio

Avlopp kan rinna ut i dricksvatten

"I natt fick vi larm om en läcka"
3:22 min

En stor läcka har uppstått i det kommunala vattenledningsnätet i Laholms kommun.

En kokningsrekommendation är utfärdad för 1900 fastigheter i Mellbystrand. Rekommendationen införs eftersom det finns en liten risk att avloppsvatten har läckt in i dricksvattensystemet i samband med läckan på Södra Strandvägen under torsdagsmorgonen.

Arbetet har kommit igång på förmiddagen med att laga de läckor som uppstått i ledningsnätet i Laholms kommun. Två läckor har hittats en längs Södra Strandvägen i Mellbystrand och en inne i Laholm.

De som berörs är de som bor inne i Laholm, Våxtorp och i Skummeslöv och Mellbystrand. Trycket i ledningar stiger gradvis i de drabbade områdena. Undantaget är de fastigheter som ligger närmast läckan, eftersom vattnet måste stängas av under lagningsarbetet.

Vatten har också trängt in i avloppsledningar som lett till översvämningar via golvbrunnar in i villor som ligger nära ledningen som brustit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".