Stefan Jacobson visar Henrik Olsson de nya lamporna. foto: Göran Frost/P4 Halland
Ett förslag är att belysa träden i centrala Falkenberg. Här inspekterar Stefan Jacobson och Henrik Olsson de nya lamporna. Foto: Arkiv/P4 Halland

Avicii kommer inte till Falkenberg

"Förslag om att Avicii skulle ha en konsert"
3:54 min

En konsert med Avicii på gallerians tak är ett medborgarförslag som inte kommer genomföras. Men många andra idéer bli verklighet under 2015.

I början av november träffade P4 Halland Henrik Olsson som är utvecklingsledare för stadskärnan i Falkenberg. Han satt då inspärrad i en bur där han tog emot förslag från medborgarna.
– Många hade förslag om att till exempel utveckla gamla stan. Men sen när jag bad om något mer konkret blev det lite svårare, säger han.

Idéerna har nu presenterats för kommunstyrelsen som fattat beslut om vad som ska bli verklighet i år.
– Många önskade att vi skulle få mer grönt på stortorget. Detta kan man göra genom att sätta dit fler blomsterurnor, säger Henrik Olsson.

Vad kommer inte bli verklighet?
– Förslaget om att Avicii skulle ha en konsert på taket på gallerian blir inte av i år, säger Henrik Olsson. Men däremot ska man göra en handbok för att förenkla för Falkenbergs konsertarrangörer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".