BÅSTAD 20140716 Sofia Arvidsson förlorade med 2-1 i set mot Silvia Soler-Espinosa (SPA) i Collector Swedish Open. FOTO Björn Larsson Rosvall / TT
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Sofia Arvidsson spelar inte matchen

I dag lottades Fed Cup-matchen mellan Sverige och Schweiz i World Group 2. Och för första gången på 16 år blir det en tennislandskamp utan Halmstadtjejen Sofia Arvidsson i singelspelet. 

Machen spelas i Helsingborg i helgen.

Den svenske landslagskaptenen Lars-Anders Wahlgren valde att ta ut landets två bäst rankade spelare Johanna Larsson och Rebecka Peterson som singelspelare. Sofia är däremot uttagen som dubbelspelare på söndagen tillsammans med Susanne Celik.

Sofia Arvidsson debuterade i Fed Cup år 2000 och är Sveriges meste landslagsspelare på damsidan med 50 spelade landskamper.

Hon var under många år Sveriges bästa spelare. Fjolåret var emellertid skralt resultatmässigt och med en 253:e plats på världsrankingen är hon inte bättre än fjärde svenska på rankingen för närvarande.

Vid seger mot Schweiz blir det Play Off-spel till World Group 1 och förlorar Sverige helgens match väntar kvalspel. Vid söndagens spel kan båda lagen ändra i sina laguppställningar och Sofia Arvidsson kan då bli aktuell för singelspel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".