Kölappar på ett apotek. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.
Apoteket i Unnaryd stänger igen. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.

Apoteket försvinner från Unnaryd

"Konstigt att de inte har informerat Hylte kommun innan"
1:17 min

Apoteket i Unnaryd stänger igen. Från 1 mars finns istället förbeställd medicin och visst receptfritt hos ett ombud.

Ett svek mot landsbygden anser kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S).

– Servicen krymper ner hela tiden. För några år sedan försvann möjligheten att hämta ut körkort och nu minskar tillgången på läkemedel. Hela tiden krymper fördelen med att bo på landsbygden, säger han

Enligt Apoteket handlar nedläggningen av Apoteket Anden som ligger vid torget i Unnaryd och som liksom vårdcentralen har öppet två dagar i veckan om att öka tillgängligheten, det är det det nya ombudet med samma öppettider som Coop Konsum ska göra. Men kommunstyrelsens ordförande och socialdemokraten Ronny Löfquist håller inte med.

– Det är klart att den snabba servicen där man går in och handlar sin penicillin kommer att försvinna.

Kan du som politiker göra något åt det här?

– Inte kortsiktigt, det är ju ett statligt bolag som har fattat ett beslut. Däremot tycker jag att det är konstigt att de inte har informerat Hylte kommun innan, säger Ronny Löfquist och misstänker att det ligger en taktik bakom att inte berätta och att sen snabbt agera för att folk inte ska hinna reagera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".