Fackeltåget gick från Socitetsparken via strandpromenaden till Varbergs torg, med Lilly i spetsen. Foto: Eva-Lena Johansson/Varberg för liv
Fackeltåget gick från Socitetsparken via strandpromenaden till Varbergs torg, med Lilly i spetsen. Foto: Eva-Lena Johansson/Varberg för liv

Många följde Lilly i fackeltåg

"Vi såg inte slutet på fackeltåget"
2:12 min

Under Internationella barncancerdagen samlades upp emot 1000 personer i ett gemensamt fackeltåg i Varberg. I täten gick femåriga Lilly som kämpat mot sin leukemi.

När Lilly var ett och ett halvt år drabbades hon av akut lymfatisk leukemi. Och för ett drygt år sedan avslutades cancerbehandlingen.

– Vi ville gör något efteråt för att känna att det är över, säger Lillys pappa Kristian Anding och fortsätter:
– Det var svårt att komma ur den här tiden som var tung.

Så familjen arrangerade ett fackeltåg för att samla in pengar till Barncancerfonden. Och igår blev det en favorit i repris. Denna gången tillsammans med nystartade föreningen Varberg för liv.
– Det var precis lika fantastiskt som första gången. Lilly satte igång sin fackla och gick ut på strandpromenaden och alla följde efter. Det blev ett långt ringlande tåg och vi såg inte slutet. Det var jättevackert, säger Kristian Anding.

Pengarna som samlades in går till Barncancerfonden för att stödja rekreationsboendet Almers hus i Varberg där drabbade familjer får träffas i en rofylld miljö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".