Foto: Pontus Lundahl/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT

Supportrar samlar in pengar till HBK

Halmstad bollklubb går back fem miljoner. Nu uppmanas supportrarna att samla in pengar till klubben.

Det var i onsdags som HBK redovisade en förlust på 5,5 miljoner kronor från förra året.

Samma dag skapades Facebook-gruppen Ekonomiskt stöd till Halmstads BK som nu har närmare 100 medlemmar. Initiativtagare är Jesper Uhlén och skriver så här i gruppen:

Halmstads Bollklubb genomgår just nu en ekonomisk kris. Pengar måste in. Om vi alla bidrag så ska detta gå att lösa. Sätt in valfritt belopp på Klubbens bankgiro, 424 - 0149, och märk betalningen med ‪#‎StödHBK‬

I klubbens förvaltningsberättelse står det att intäkterna minskat kraftigt jämfört med 2013. Klubben lägger en del av skulden på förseningen av ombyggnaden på Örjans vall som försvårat möjligheterna till inkomster.

I och med att HBK har ett negativt kapital måste klubben redovisa hur man ska vända på trenden för att få så kallad elitlicens för spel i allsvenskan 2016.

HBK har årsmöte i nästa vecka och då kommer att välja ny ordförande efter Göran Johansson. Valberedningerns förslag är Tony Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".