Publiknätverket

Snart faller sista käglan på Rejmes

1:44 min

Den första juni står flera föreningar utan bowlinghall att träna och spela i när Rejmes stänger ner verksamheten. 

– Vi måste ha en hall i Halmstad. En så stor stad som Halmstad kan inte vara utan en bowlinghall, säger Camilla Andersson, spelare i BK Hallandia.

Elitserielaget BK Hallandia både tränar och spelar matcher i Rejmes hall. Till höstens premiär har klubben bokat in sig i Falkenberg, annars riskerar klubben att stå utan hall när seriespelet startar igen kommande säsong. 

Nedläggningen drabbar också Halmstads pensionärers bowlingklubb, vars medlemmar regelbundet tränar och spelar seriematcher i hallen. 

– Risken är att många lägger av att spela bowling och det är olyckligt för vi har trevligt när vi möts. Det är jättesvårt nu för oss när vi planerar inför hösten, vi vet inte om vi har någon bowlinghall. Vi ser helst att vi får en liknande bowlinghall (som Rjemes reds.anm) med 16 banor för då får vi in många, säger ordföranden, Göte Persson. 

Rejmes bowlinghall drivs i privat regi och det är olika runt om i landet hur bowlingklubbarnas hallar drivs. Därför är det också svårt att veta vem som är ansvarig att se till att det finns tävlingsgodkända hallar i en kommun. 

Frågan är vad Halmstads kommun kan bidra med?

– Vi försöker titta på en rad olika alternativ. Vi har en dialog med föreningslivet och det finns en privat näringsidkare som vi föröker hitta en lokal till. Det är mycket som ska klaffa, det är inte alldeles lätt att välja och vraka på en lokal, men vi har några heta spår som vi hoppas hitta en lösning i, säger Ola Magnusson, chef för idrott och fritid på teknik- och fritidsförvaltningen.

Bland annat har Hallandspostens numera tomma lokaler på söder i Halmstad diskuterats som ett alternativ. 

Detta inslag är resultatet av ett publiktips. Vill du tipsa oss om något? Mejla till oss på p4halland@sverigesradio.se eller ring till vår publikredaktör Jennifer Erlandsson på telefon 035 17 27 21. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista