Eric Smith mittfältstalang i Halmstads BK. Foto: HBK
Eric Smith mittfältstalang i Halmstads BK. Foto: HBK

Eric Smith: "Jag tänker alltid på fotbollen"

"Jag klarar av att ha koll på många saker samtidigt"
4:58 min

Eric Smith är den 18-årige talangen i Halmstads Bollklubb som 2015 kan få sitt stora genombrott.

Han listas som en av landets mest talangfulla mittfältare och har under årets försäsong fått stort förtroende från tränaren Jan Jönsson.

Eric Smith började med fotboll redan som liten knatte i Halmstads BK där hans pappa Anders Smith (Johansson) under många år var framgångsrik spelare. Han har gått den långa vägen genom föreningens olika ungdomslag och är nu redo att ta nästa steg.

Redan förra säsongen gjorde han några inhopp i allsvenskan och mest minnesvärt var målet borta mot Örebro.

– Jag var ganska lack för att jag inte fick spela från start. Men jag fick hoppa in några minuter från slutet och var fortfarande lite frustrerad. Bollen studsade ner där jag stod efter en hörna och jag gjorde mål. Det var en skön känsla, berättar Eric Smith.

Vad betydde det där målet för dig?

– Jag har hela tiden vetat att jag klarar av att spela i allsvenskan och att göra mål där. Men det var ändå skönt att visa att jag klarar av att göra mål även i allsvenskan.

Hur stor del av ditt liv består av fotboll idag?

I allt jag gör försöker jag att tänka på fotbollen. Det är allt från sömn till mat, det handlar om förberedelse för träning. När det är träning skall jag ha rätt saker i mig och ha sovit ordentligt för att kunna utvecklas.

Klicka på ljudsymbolen och hör hela intervjun med Eric Smith

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".