Eddie satsar på VM-toppen trots olyckan

5:24 min

Trial-föraren Eddie Karlsson, 20 år från Kungsbacka, missar första VM-tävlingen efter en otäck olycka häromveckan, men trots olyckan siktar han ändå på topp tio.

Han är Sveriges enda VM-förare i trial och kom på 14:e plats förra året.

– Ja jag kommer inte att kunna köra första VM-deltävlingen så då förlorar jag massa poäng, men man får vända det till något positivt och se att det är väldigt kul att köra och visa vad jag kan ändå. 

Det var på påskafton som Eddie var med om olyckan. Som trialförare så tar man sig igenom en hinderbana med motorcykel, han får inte stanna utan måste hela tiden fortsätta röra sig och när han skulle hoppa från en sten till en annan så stack cykeln och Eddie dök ner med ansiktet före i stenen.

– Det gick väldigt fort.

Du hann inte ta emot dig?

– Nej, jag hann inte ens fundera. Det svartnade bara. Det var en äcklig känsla för det blev helt tyst, svart och helt tyst.

Pannbenet och båda okbenen i ansiktet är skadade, tänderna är intryckta, näsan är strimlad.

Känner du igen dig själv när du tittar dig i spegeln? 

– Ja, formerna börjar ju komma tillbaka så vi får fortsätta att jag kan fortsätta att le. 

Han har opererats och nu ska han bara må bättre - sen är det dags för SM i Kungsbacka om en månad och efter det hoppas han kunna köra resten av de 17 VM-deltävlingarna som är kvar.

Hur känns det att komma tillbaka och köra sen tror du?

– Det kommer väl kännas lite annorlunda för kroppen är ju inte som den var innan, men det kommer att vara lika underbart. Det tror jag.  

Hör mer i reportaget ovan.