Halmstad moské: Är emot all extremism

1:55 min

Abu Muad som är imam vid Halmstad moské tillbakavisar tidigare uppgifter till P4 Halland om att det ska pågå en radikalisering av ungdomar i Halmstads moskeer. Han säger att både han och moskén tar strikt avstånd från isis och all form av extremism.

– Vi som moske, vi jobbar officiellt och vi jobbar öppet. Vi jobbar inte med att kalla människor till strider eller delta i konflikter, det är ingenting som vi jobbar för. Istället är det någonting som vi säger åt folk att avstånd ifrån. Vi arbetar inte bakom några stängda dörrar. Alla är välkomna till våran moské, säger Abu Muad.

Abu Muad uppmärksammades igår i Uppdrag Granskning för att han ska ha kallat unga till att delta i jihad i Syrien. Detta förnekar han bestämt och säger till P4 Halland att han blev feltolkad. Han berättar att han är helt emot deltagandet i strider för terrororganisationen isis. Han berättar att Halmstad moske är helt emot all form av extremism och att man pratar med sina medlemmar om vad islam egentligen står för och hur en muslim ska bemöta sina medmänniskor.

– Vi vill gärna att när folk går ut från moskén ska de mötas med ett leende och muslimer som går ut ur moskén ska möta andra med ett leende. Alla är välkomna hos oss och vi har inget att dölja. Vi tycker att moskén ska vara en del utav Halmstad, moskén ska vara en viktig del av staden och vi vill ha ett bra samarbete med kommunen med journalister och med andra instanser. Vi måste samarbeta och bära upp Halmstad, göra det bästa för Halmstad och för Sverige, säger Abu Muad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista