Liten husvagn på ljudbio-turné

1:46 min

Kor, fåglar, traktor och en massa barn - Det är vad som får plats i en liten knallgul husvagn som är på turné i Halmstad. En Halmstadsmusiker har skapat ett ljudvagnsbio för förskolebarn. Lina, Klara, Dennis och Linn lyssnade på bion.

– Det är roligt, mysigt med att det är mjukt överallt i husvagnen. Det låter som att det är verkligt, låter som riktiga djur, säger förskolebarnen som P4 Halland träffar när de lyssnar på ljudbion.

Jaa - någon som vaknar på morgonen, äter frukost och sedan kör en traktor på en gård full med kor och fåglar. Det är vad förskolebarn i Halmstad kommer få höra när de kliver in i ljudbion som finns i en liten, knallgul husvagn som är på turné. Och projektet ansvarar musikern Ann Louise Liljedahl.

– Ljud fascinerar mig mycket, tycker att det är en bra sak att göra barnen medvetna om ljudbilden. Jag vill att de ska öka sin medvetenhet om ljuden omkring oss, i detta fallet får de fantisera om ljuden de hör och själva skapa sig en historia eller en bild som de senare kanske målar eller ritar, säger Ann Louise Liljedahl.