Fler seniorer åker gratis kollektivtrafik i Halmstad

1:48 min

Halmstads kommun erbjuder gratis kollektivtrafik för seniorer. Och nytt är att åldern då man kan hämta ut ett seniorkort har sänkts till 70 plus.

En som tycker det här är bra är Vivianne Liljegren. 

– Det tycker jag är jättebra för jag är 73. Otroligt gentilt av Halmstads kommun att erbjuda oss detta, säger hon. 

Från den första juli kan alla över 70 i Halmstads kommun hämta ut ett seniorkort som man kan åka gratis kollektivtrafik på inom kommunen.

Kortet gäller vardagar mellan klockan 09.30 och 14.30 och på helgerna mellan klockan 04.00 och midnatt.

Och trots att kortet bara varit tillgängligt en knapp vecka är det många som redan hämtat sitt kort. Hittills har mer 1200 seniorer hämtat sina kort.

– Intresset är stort såklart. Det är en strid ström sedan 1 juli, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

Två stycken som precis hämtat ut sina kort på centralstationen i Halmstad är Eivor och Jan Svernfors.

– Jag var lite avundsjuk innan när det var 75. Vi är inte från Halmstad utan har flyttat hit från Göteborg, och då är det roligt att ha det här kortet och kunna fara lite hit och dit. Jag skulle vilja ha det som sightseeing, ta med lite dricka och åka runt och titta, säger Eivor Svernfors.

Var går första färden?
– Vi har inte tänkt så långt. Det kan ju vara en rolig grej, man kanske lär känna stan bättre om man åker med det reguljära, säger Jan Svernfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista