Badplats riskerar stängas

1:32 min

Efter upprepad skadegörelse av badplatsen i Torup överväger Hylte kommun att stänga den. I går fick personal rycka ut igen eftersom bryggor slitits isär och vassa delar riskerade att skada badande.

Även livbåten var på drift och en av livbojarna hade bränts på grillen, berättar Anita Zukanovic som är enhetschef för park, gator och lokalvård i Hylte kommun.

 – Vi ser väldigt allvarligt på detta. Vi satsar så mycket på våra badplatser, dyker innan badsäsongen börjar, har daglig tillsyn och städar. Eftersom detta har hänt nu flera gånger och även tidigare år så överväger vi att dra in bryggorna och stänga badplatsen, om detta sker igen. Någon kan skada sig, säger hon.

Redan nu har kommunen bestämt att inte ha kvar livbåten på badplatsen och man har även polisanmält den senaste skadegörelsen. Förhoppningen är att polisen ska ha extra koll på platsen men man kan inte bevaka dygnet runt, säger Anita Zukanovic, som tycker att det hela är mycket tråkigt. Det gör även många i Torup.

– Det är jättetråkigt. Vi har en fin badplats här och det är bedrövligt att man inte kan låta den vara ifred. Jag hoppas verkligen att det inte går så långt som till stängning, utan att vi får ordning och att polisen tar tag i det här nu, säger han, säger Bengt Åke Torhall.

– Badplatsen är väldigt fin och det är ofta folk där på dagarna. Det är synd att den förstörs, säger Sabina Lindmark.

– Det är synd om barnen och de som vill använda den. Det vore väldigt tråkigt om den försvann, säger Ari Kulju.

– Det är väl lika bra att de stänger den, så kan de se hur det blir. De kan ju inte låta bli, ungdomarna som ränner här. Samtidigt är det ju synd om dem, de har ju inga jobb. Men de ska ju inte ge sig på döda ting, säger, Lena Björnsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista