Stor oro för droger i drinken

1:20 min

Spetsade drinkar på krogen är en fråga som diskuterats flitigt i sociala medier senaste veckan. Detta efter att två personer tror sig ha blivit drogade på krogen.

Två personer tror sig ha fått droger i drinken när de varit på nattklubb i Halmstad. En som misstänker att hon blivit utsatt är Cajsa.

–Jag börjar känna att jag inte har något fokus på mig själv längre. Och jag börjar domna bort i kroppen.  Det känns som att musklerna hänger inte med, berättar Cajsa

Utekvällen slutade med att Cajsa fick köras till sjukhus. Hon har inte fått ut sin journal än så hon vet inte om vet inte om hon var påverkad av andra droger än alkohol.

Paul Frick är delägare till nattklubben Mårtensson, dit Cajsa gick för att dansa, och han tar frågan på allvar.

– Nu har det ju varit ett par tillfällen på rad här i stan, på olika ställen och det är klart att det väcker frågan vad det är vi sysslar med och vad andra mäniskor sysslar med. Självklart som krögare känner man ett visst ansvar.

Paul Frick tror att spetsade drinkar på krogen är vanligare än man tror och har bett sin personal att plocka glas snabbare än vanligt.

– Jag tror att tjejerna, eftersom det mest handlar om tjejer, känner skam och skuld vilket de inte ska behöva göra. För det är inte deras fel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista