Han åker för att hjälpa flyktingarna

1:44 min

Flyktingar som behöver mat och kläder och barn som far illa blev illa nog för Halmstadsbon Mahmoud Saad. I veckan åker han ner till områderna där flyktingarna behöver som mest hjälp.

– Jag vill åka till Ungern, Serbien, Makedonien och Grekland för att hjälpa till. Har själv varit flykting och vet vad det innebär att vara på flykt. Därför vill jag hjälpa folk, säger Mahmoud Saad.

Mahmoud Saad berättar att han känner starkt för de människor som är på flykt nu och att han kände sig tvungen att hjälpa dem på något sätt. Särskilt med tanke på att han själv en gång varit flykting. På plats i bland annat Makedonien och Ungern vill han hjälpa till i volontärsarbetet.

– Vi vet att människor är på väg till Europa och de är i behov av mycket. Det finns människor som sitter i rullstol och många barn som behöver hjälp, därför vill jag hjälpa på så många olika sätt som möjligt. Tanken är att stödja flyktingarna, ge dem vatten, mat och blöjor. Göra allt för att visa att det finns folk som bryr sig om dem.

Nätverket Halmstad för alla kommer att stötta Mahmoud Saad i resan, någonting som glädjer honom. Han säger att han är redo för att åka iväg om bara någon dag.

– Jag har fixat till saker med bilen, bytt kamrem och kollat bromsarna. Så jag hoppas att bilen håller. För mig är det viktigt och betyder mycket att få hjälpa till, säger Mahmoud.