Aranäs redo för eliten

5:01 min

På söndag inleder HK Aranäs spelet i handbollens elitserie för herrar.

Nykomlingen Aranäs möter en annan nykomling, Karlskrona, i första matchen. Målsättningen för Kungsbackalaget är att klara nytt elitseriekontrakt.

Aranäs har en ung trupp som till stora delar är intakt från fjolåret. Målvakten Daniel Bergquist är en av nyckelspelarna när Aranäs nu är tillbaka i elitserien.

Samtidigt hoppas tränaren Jerry Hallbäck att Pontus Mellergård, som var mycket framgångsrik i anfallsspelet under kvalserien i våras, skall fortsätta göra viktiga insatser för laget.

Aranäs har till den här säsongen lyft upp ett par ungdomar från de egna leden och efter vissa korrigeringar och dispens från Svenska Handbollsförbundet, kommer Aranäs att få spela sina hemmamatcher i Aranäshallen.

– Det är betyder mycket för oss, det är här vi tränar, det här vi lever, det är här vi andas handboll – hela föreningen, och det ser vi som en jättestyrka för vårt lag, säger tränaren Jerry Hallbäck.

För ett par år sedan tvångsdegraderades laget från elitserien men har sedan klättrat tillbaka och i våras vann man kvalserien och blev åter klara för spel i landets högst liga, vissa gör liknelser med de klassiska Åshöjden-böckerna.

– Vi har gjort en sjuhälsickes resa de här två senaste säsongerna. Nu är vi tillbaka i finrummet och de här killarna är värda detta, att få möta de bästa spelarna, så det skall bli kul, avslutar Jerry Hallbäck.

HK Aranäs första hemmamatch spelas mot Ystad den 17/9.

Handbollens elitserie tjuvstartar redan på fredagskvällen då Halmstadlaget Drott möter de regerande mästarna Kristianstad på bortaplan.

Mer handboll på Radiosporten