Vill ha fler laddningsplatser för elbilar

1:18 min

Hur ser behovet och möjligheterna ut för laddningsplatser för elbilar vid Region Hallands sjukhus och andra inrättningar? 

Det ska undersökas efter ett förslag från Henrik Erlingsson, centerpartistisk ordförande i region Hallands regionservice. 

– Vi ser ju nu att elbilarna är på frammarsch, och vi har dåligt med laddningsplatser i region Hallands regi så det måste vi försöka åtgärda, säger Henrik Erlingsson.  

Region Halland har i dag ett fåtal elbilar, men med bättre laddningsmöjligheter kan det bli betydligt fler och regionen bidrar till målet med en icke fossildriven fordonsflotta. 

Var det är bäst att placera laddningsstolparna ska nu undersöka. Men vem ska få använda dem, är det bara till för regionens egna bilar?

– I inledningsskedet för våra egna bilar så vi kan köpa in elbilar i större omfattning och att anställda ska kunna pendla till sina arbetsplatser och kunna ladda.  

Varifrån ska elen komma till de här laddningsplatserna?

– Det är klart att vi vill att det ska komma från förnybara energikällor, annars tappar det ju vitsen fullständigt, konstaterar Henrik Erlingsson.