Aik:s Mohamed Bangura tar sig förbi Falkenbergs Alexander Jakobsen och Christoffer Carlsson under lördagens allsvenska fotbollsmatchen mellan Falkenbergs FF och AIK på Falkenbergs IP i Falkenberg. Foto: Adam Ihse / TT
AIK:s Mohamed Bangura tar sig förbi Falkenbergs Alexander Jakobsen och Christoffer Carlsson under lördagens allsvenska fotbollsmatchen mellan Falkenbergs FF och AIK på Falkenbergs IP i Falkenberg. Foto: Adam Ihse / TT

Förlust för Falkenberg mot AIK

1:22 min

Falkenbergs FF åkte i går på en ny förlust på hemmaplan mot serieledande AIK som vann med 4-2. 

– Man spelar en jämn första halvlek, man åker på ett tungt mål i slutet av första halvlek. Sen brister försvarsspelet egentligen under hela andra halvlek, kommenterar P4 Hallands fotbollsexpert Peter Lennartsson direkt efter matchen. 


Vad i försvarsspelet tycker du det är som brister?

– Aggressiviteten tycker jag är lite för dålig, framförallt vid andra målet som de släpper in. Sen är man inte samspelta, man släpper till för mycket rent defensivt. Nu har man släppt in drygt 40 mål i årets allsvenska och det är nästan två i snitt, det är för mycket. 

Det innebär att FFF skulle behöva göra tre mål i snitt för att vinna en match och det håller ju inte långsiktigt. Men kommer det hålla för Falkenberg eller är detta början till slutet på den allsvenska sejouren? 

– De ska absolut inte ge upp. det finns tendenser att Falkenberg gör det bra, de står upp bra i första halvlek mot AIK, men man måste vässa försvarsspelet för att klara av det här i höst, konstaterar Peter Lennartsson. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista