Varbergs Klätterklubb växer

1:26 min

Varbergs Klätterklubb har efter årtionden fått en riktig lokal. På lördagen invigdes den och redan är barngrupperna överfulla. 

I över tjugo år har Varbergs Klätterklubb hållit till i flickskolan, med en liten klättervägg vilket har satt stopp för utvecklingen av klubben.

– Vi hade ett mål att vi skulle ha tjugo barn på träning på träning första terminen, nu är det 36 barn och vi har ytterligare femtio barn på kö till nästa års träning. Nu hoppas vi att det kommer in lite ideella krafter med ledare också, så att vi kan hålla det här levande, säger Daniel Neiman som är ordförande för Varbergs Klätterklubb.

– Vi har väntat på det här i tjugo år så det känns skoj, fortsätter han.

Här i den nya lokalen finns både repvägg där man klättrar med sele men framförallt boulderväggar alltså klätterväggar utan rep med tjockmatta under. För Erik Rask och dottern Isa från Varberg är den nya klätterlokalen välkommen.

– De är nog många gamla klättrare som har suttit i stugorna och blivit varse, säger Erik Rask.

Tycker du om att klättra?

– Mmmm, säger Isa Rask och tillägger att det som är roligt med klättringen är att lära sig att just klättra.

Och Daniel Niemark och de andra eldsjälarna som möjliggjort lokalen njöt över hur många som tagit sig till den officiella invigningen på lördagen.

– Jag är överaskad, det känns kul och roligt att visa upp att det blev så bra, säger Daniel Neiman, ordförande för Varbergs Klätterklubb.